Mening med livet…?

Tänker ni ofta på varför saker och ting händer eller tror ni allt bara är en slump? Själv tror jag på att saker och ting händer av en mening och att det har en betydelse för framtiden, förhoppningsvis för att man själv och ens familj ska få en bättre framtid. Kanske är detta en konstig tanke om det som händer är väldigt tråkiga saker, som om man skulle förlora någon i livet. Men vissa saker som man ser tillbaka på vet man har stärkt en som person och människa, förhoppningsvis gjort en till en bättre sådan också. En bättre make, en bättre far. Man få väl bara hoppas att man är klok nog att se dessa händelser som en lärobok och dra nytta av dessa 😉

Så om man bär med sig en tanke och filosofi som denna så kanske man kan övervinna de jobbiga perioder i livet med vetskapen om att framtiden blir bättre, ljusare och lättare att leva…

”Om du letar efter meningen med livet så hittar du ingen, men om du fyller livet med mening så behöver du inte leta.”


20060202004414_heart_of_stone

7 kommentarer

Filed under Ur en pappas perspektiv

7 responses to “Mening med livet…?

 1. ”Meningen med livet är ett liv med mening” – Jag tror inte på att där finns en gudomlig mening med livet, men jag anser att varje individ kan bli lyckligare av att hitta sin mening.

 2. Precis så brukar jag se på livet, att det sker av en anledning och att det som sker är gott. Att det som sker, sker till det bästa.

 3. Ewa

  Jag tror att det finns en gudomlig mening med livet. Att meningen är att lära sig och utvecklas som människa. Att vissa saker är förbestämda, men att vi också kan påverka vårt öde genom sättet vi handlar på i en situationen. Svårt att sätta ord på det, men något sådant.

 4. Att vi ödesstyrs, det tror jag inte men att saker och ting sker av en anledning, det tror jag. Människans fria vilja och möjlighet men ibland sker saker vi inte ser någon mening i alls, förrän långt, långt senare…

 5. Tänk om bara några fler i världen kunde tänka som du resonerar här, om bara några fler i världen kunde känna lite, lite mer av kärlek och omtanke som du kan, att några få sekunders leenden och ord till någon i ens närhet kan betyda hela skillnaden.
  Det är ju så enkelt. ‘Det’ är meningen med livet..

 6. Vandraren

  Tack för alla fina kommentarer 🙂

 7. Tankeväckande ord. Jag tror att saker händer av en anledning. Looking back, things have always worked out for the best, even if it didn’t seem that way at the time.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s